Všimli sme si...

Autor: Super User

Viete, čo je ,,Simplicity parenting“?

,,Výchova k jednoduchšiemu životu dieťaťa“, alebo ,,Nepreťažujte deti, menej môže byť viac“, alebo ,,Ako vychovávať emocionálne zdravé deti“. Príliš veľa podnetov, informácií a povinností môže byť pre dieťa problémom. Nepretržitý príliv stimulov je stresujúci a môže v dieťati vyvolať poruchy, ktoré môžu časom narastať.

Dr. Kim John Payne je pedagóg, výchovný poradca, ako aj autor bestselleru Simplicity Parenting. Dr. Payne bol vedúcim programu, pri ktorom sa používali jednoduchšie prístupy vo výchove detí, ktoré mali poruchu nedostatočnej pozornosti. 68 percent detí sa po absolvovaní programu mohlo za štyri mesiace preradiť z kategórie klinicky dysfunkčných detí do kategórie klinicky funkčných. Ešte prekvapujúcejšie výsledky dosiahol v náraste akademických a kognitívnych schopností týchto detí – o 37 percent.

Viac čítajte na www.postoy.sk...

 

Populárni herci, primátor, dvorný fotograf Beatles... Tieto známe mená drali lavice na žilinskej ZŠ!

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, či ste náhodou nechodili na tú istú školu ako známe osobnosti? Napríklad základnú školu Romualda Zaymusa v Žiline navštevoval dvorný fotograf The Beatles. To však nie je všetko, svoje miesto tam mali aj iní.

Medzi absolventmi Cirkevnej základnej školy Romualda Zaymusa v Žiline nájdeme veľa známych mien... Viac čítajte na www.zilina.dnes24.sk.

Zo života školy...

ib_p040_0_2.jpg

Friday the 19th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS