Odovzdanie výťažkov z Vianočných trhov

Autor: Mgr. Katarína Križňanová

V piatok 5. 2. sme boli na nezabudnuteľnej návšteve u sestier Matky Terezy - Misionárok lásky. Odovzdali sme im časť výťažku (200 eur) z našich vianočných trhov. Matka predstavená sa nám celý čas venovala, sedeli sme v kaplnke – jednoduchej, skromnej, ale útulnej a čistej. Dozvedeli sme sa veľa o bl. Matke Tereze, ktorá bude čoskoro svätorečená. Tiež sme sa dozvedeli, ako sestra vstúpila do tejto rehoľnej spoločnosti. Sestra nám rozprávala o ich práci u nás v Žiline, ako sa venujú tým najbiednejším, najchudobnejším – deťom aj dospelým. Toto stretnutie bolo pre nás všetkých veľkým obohatením. Matka predstavená nás všetkých obdarovala obrázkami bl. Matky Terezy aj s jej relikviou, medailónikmi a milými slovami vďaky. Po spoločnej modlitbe sme sa rozlúčili a už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie.

 

Ďalšiu časť výťažku z našich vianočných trhov sme odovzdali ešte v januári Sestrám Panny Márie útechy spolu so žiakmi 2.C a žiakmi 7. - 9. ročníka. 

Z predaja výrobkov, ktoré vyrobili šikovné rúčky našich žiakov, sme utŕžili 530 eur. Túto sumu sme rozdelili na tri časti. Jednu sme poukázali na účet Pápežských misijných diel, druhú Sestrám Panny Márie útechy a tretiu odovzdali piataci a šiestaci Sestrám Matky Terezy. Teší nás, že sme takto mohli pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.

Celé fotoalbumy si môžete pozrieť na fb. a fb. stránke Naša Zaymuska. 

 

Zo života školy...

ib_p040_0_10.jpg

Thursday the 28th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS