Otec – Stvoriteľ, Syn – Vykupiteľ, Duch - Tešiteľ

Autor: Ing. Renáta Šimková

Milé deti, keď boli Vianoce, vo vašej predstave bol narodený Ježiš v jasličkách, tak isto mnohé výjavy z jeho života a zo života apoštolov si viete predstaviť. Ale ako si predstaviť, že v Bohu sú tri osoby Otec – Stvoriteľ, Syn – Vykupiteľ, Duch – Tešiteľ? Na predstavu je to náročné. Skúsme si to premietnuť na slniečko. Bez neho by nebolo života na Zemi. Slnko - to je Otec. Slnko vysiela lúče na zem - to je Syn. A tie lúče odovzdávajú teplo – to je Duch. Ak máme uvažovať o Bohu, začnime Ježišom. Nehľadajme Boha vysoko na nebesiach, hľadajme ho v konkrétnej osobe, v jej tvári. To je Ježiš – láska, prijatie, trpezlivosť, obetovanie, odpustenie. Ježišov postoj je najprv záchrana duše a až potom nastáva celoživotné obrátenie človeka - hriešnika. Je to vďaka Jeho Láske, cudzím slovom Agape vyjadruje lásku Boha k ľuďom, ľudí k Bohu i mezi sebou. Milosť - to je

veľkorysosť. Aké ľahké je odpustiť a hrešiť ďalej, byť uzdravený a znova byť chorým. Chyby robíme všetci, lebo sme hriešni. Až Kristova milosť ukáže pred vstupom do večnosti, ako to v skutočnosti s nami je. Boh je tajomstvo, rešpekt a život. Popozerajme sa okolo seba – voda, kvety, slnko, radosť a láska pre teba. Je veľa darov, no najväčšie z nich sú Otec, Syn a Duch Svätý. 

Smrť lekárky na misiách v Sudáne
Viacerí z vás si pamätajú, ako sme zbierali eurá pre misijnú činnosť v Sudáne. V piatok nás zasiahla smutná správa. Slovenská misionárka Veronika Terézia Racková pôsobila v Južnom Sudáne ako lekárka. V pondelok na jej auto zaútočili ozbrojenci a Veroniku s roztrieštenou panvou previezli helikoptérou do Kene, kde ju operovali. Lekárku sa im však už nepodarilo zachrániť a v piatok vážnym zraneniam podľahla. Veronika bola členkou Misijnej kongregácie Služobníc Ducha Svätého a už sa tešila domov do Bánova (okr. Nové Zámky).
Začiatkom júna mala prísť na dovolenku a spolu so sestrou chceli osláviť jej narodeniny. Zomrela sestra, ktorá zasvätila život Bohu a pre neho aj zomrela. Večne usmievavá a túžiaca pomáhať ľuďom v Afrike. Smrťou sestričky, lekárky, ostane množstvo obyvateľov Sudánu bez lekárskeho ošetrenia a mnohým sa nedostane potrebnej pomoci. Je to smutné a srdcia plačú.
Pane Ježišu, prosíme Ťa za sestru Veroniku, prijmi ju ako svoju služobnicu do nebeského kráľovstva.
Pane Ježišu, prosíme Ťa, daj, aby rástlo puto vzájomnej dôvery a lásky medzi vyučujúcimi a žiakmi i medzi rodičmi a deťmi. 
Pane Ježišu, prosíme Ťa, sprevádzaj nás na školských výletoch a zošli na pomoc anjelov strážnych, nech nás ochraňujú od zlého.

Ďalšie fotografie na našej fb. stránke.

Zo života školy...

ib_p053_0_44.jpg

Friday the 29th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS