Prvá novembrová pondelková rozhlasová relácia

Autor: Ing. Renáta Šimková
Keď Ježiš videl veľké zástupy, vystúpil na vrch. A keď sa posadil, pristúpili k nemu jeho učeníci. Otvoril ústa a učil ich: 
„Blahoslavení chudobní v duchu, lebo ich je nebeské kráľovstvo.
Blahoslavení plačúci, lebo oni budú potešení.
Blahoslavení tichí, lebo oni budú dedičmi zeme.
Blahoslavení lační a smädní po spravodlivosti, lebo oni budú nasýtení.
Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo.
Blahoslavení čistého srdca, lebo oni uvidia Boha.
Blahoslavení tí, čo šíria pokoj, lebo ich budú volať Božími synmi.
Blahoslavení prenasledovaní pre spravodlivosť, lebo ich je nebeské kráľovstvo.
Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi.“
(Mt 5, 1 – 12)
 
V týchto dňoch sa viac zaoberáme svätosťou, témou smrti a zomierania. Včera sme oslavovali tých, ktorí hľadia na Božiu tvár, oslavujú a velebia Boha v nebi. Aká je svätosť človeka dnešných dní? Pre mnohých z nás sa zdá, že svätosť je nedosiahnuteľná. Je to však možné a každý, kto raz v živote zakúsil opravdivú Božiu lásku, netúži už po ničom inom, len žiť v Božej prítomnosti. Svätý je ten, komu zo srdca vyžaruje svetlo lásky.
 
Dnes si pripomíname tých, ktorí sa očisťujú v očistci, aby mohli predstúpiť pred Boha. A my máme jedinečnú príležitosť spomenúť si na všetkých tých, ktorí už odišli do večnosti. Môžeme im pomôcť splnením Cirkvou stanovených odpustkov. Spomeňme si na tých, ktorí nám chýbajú - modlitbou, návštevou cintorína a zapálením sviece.
 
V deň, keď si spomíname na našich drahých zosnulých, spomeňme si aj na zomrelé nenarodené deti a zjednoťme sa v úmysle za ochranu života. Svoje modlitby môžeme predniesť pred nemocnicami, pri kríži a na iných vhodných miestach. Tiež si môžeme zakúpiť sviečku za nenarodené deti a môžeme ju umiestniť v oknách domovov.
Pane, prosíme Ťa, pomáhaj nám otvárať sa pre nebo.
Pane, ďakujeme Ti, že pripravuješ miesto v nebi aj pre nás.

Zo života školy...

ib_p047_0_11.jpg

Friday the 29th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS