Zamyslenie z rozhlas. relácie

Autor: Ing. Renáta Šimková

Potom povedal: „Ježišu, spomeň si na mňa, keď prídeš do svojho kráľovstva.“
(Lk 23, 42)
Slávili sme nedeľu Krista Kráľa, je to koniec každého cirkevného roka. Pripomíname si, kto je centrom celého kresťanského života. Kráľovský titul patrí medzi najvznešenejšie označenie hodnosti. Dnes máme ešte krajiny. kde vládne kráľ a iste nie je všedný zážitok stretnúť kráľa alebo kráľovnú. Pre niektorých šťastlivcov je to zážitok na celý život. Pre nás kresťanov je to denno-denné stretávanie sa so skutočným a najvznešenejším Kristom Kráľom – Kráľom ľudských sŕdc. V jednej z detských piesní sa spieva: "Si môj Pán, Ježiš Kráľ, každý deň sa s tebou rád stretávam, ty si stvoril strom aj kvet, slniečko i celý svet, s tebou sa smiem stretávať, si môj Kráľ."
Nech je Ježiš naším kráľom.

 

Včera Svätý Otec František zatvoril bránu Božieho milosrdenstva na znak končiaceho sa roka milosrdenstva. Počas roka sme mohli spoznávať svoju hriešnosť, odpustenie sebe aj tým, ktorí nás ranili. Vedieť požehnávať hriešnikov a prosiť o požehnanie pre seba a naše rodiny.
Odpustky, ktoré sme mohli a môžeme získavať, majú veľmi význam zmierenia sa s Bohom. Všetci máme skúsenosť s hriechom, sila hriechu je dedičná. Napriek odpusteniu nosíme v sebe negatívnu stopu hriechu. Je to práve Božie milosrdenstvo, ktoré nás oslobodzuje a necháva nás konať v láske. Miera viny odpustenia je, že Boh zabúda môj hriech, ale zároveň sú to osobitné Božie milosti pomáhajúce sprevádzať nás napriek rôznym zraneniam životom lásky. 
Dobrotivý Bože, ty najviac prejavuješ svoju všemohúcnosť, keď sa zmilúvaš a odpúšťaš.
Pane, prosíme Ťa, daj nám neustále spoznávať Krista Kráľa – Tvojho Syna a kráľa ľudských sŕdc. 
Pane, ďakujeme Ti za prežitý rok Božieho milosrdenstva.

Zo života školy...

ib_p039_0_12.jpg

Thursday the 25th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS