Pondelkové zamyslenie na tento týždeň

Autor: Ing. Renáta Šimková

Robte pokánie, lebo sa priblížilo nebeské kráľovstvo.  (Mt4, 17)          Milí prváčikovia, takto temer  pred rokom ste po prvýkrát vstúpili do priestorov dnes už vašej základnej školy, aby ste absolvovali zápis. Vaši rodičia sa rozhodli, že budete navštevovať cirkevnú školu. Pripravovali vás na tento deň doma i v škôlke. My dospelí sa zúčastňujeme výberových konaní, aby sme získali prácu. Ježiš, keď sa dopočul o uväznení Jána, opustil Nazaret, odsťahoval sa do Kafarnauma, aby na brehu Galilejského mora začal formovať svoj pracovný kolektív. Nevyhlásil ani zápis, ani výberové konanie, nezverejnil ani pracovný zámer, aby si ho mohli záujemcovia naštudovať. Ide k moru, presnejšie na dno mora, ktoré je symbolom sídla zlých síl, aby vymanil ľudí. Povolá robotníkov mora, aby ako rybári ľudí vstúpili s ním do Programu Jeho Otca. Oni neváhajú opustiť pracovné miesta, na ktoré boli pripravovaní od detstva a mladosti.

Nevedia odmietnuť takéto životné volanie. Aj nás dnes volá Ježiš, vlastne volá nás každý deň. Túži nám pomôcť opraviť a oprať siete vzťahov v našich triedach, v zborovni, na chodbách, v jedálni, na ihrisku a v ďalších priestoroch našej školy. Naša škola je ako more - miestom zrodenia sa nových Ježišových povolaní - a more je srdce izraelskej krajiny. Naše srdce je ako Jordán krstná identita, cez ktorú nás Ježiš svojou láskou oslovuje, aby sme mohli v jeho mene čo najlepšie prelievať túto lásku do našich vzťahov.

Pane Ježišu, prosíme Ťa, vyslyš naše prosby, pomáhaj nám odstraňovať, čo nás rozdeľuje, a hľadať, čo nás spája, aby sme mali úprimný záujem nasledovať Ťa.

Ďakujeme Ti, Pane Ježišu, že nám ukazuješ cestu nasledovania Ťa.

Zo života školy...

ib_p047_0_7.jpg

Thursday the 25th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS