Zjavenie vo Fatime

Autor: Ing. Renáta Šimková

Je 13.október 1917 a do Fatimy sa chystá veľmi veľké množstvo ľudí, pretože na tento deň je prisľúbený zázrak. Lucia hovorila, že Panna Mária potvrdí pravosť zjavení. Ľudí prišlo okolo 70000, napriek tomu, že počasie nebolo dobré. Pršalo, bola zima, fúkal strašný vietor, ľudia sa brodili v blate. Od rána sa modlili a čakali, čo vykoná Boh skrze Pannu Máriu. Prichádzajú sem aj slobodomurári, ktorí chcú všetko zosmiešniť. Okolo poludnia prichádzajú deti Lucia, František a Hyacinta. Ako sa cez dav ľudí dostali na miesto zjavení, zjavuje sa im Panna Mária. Žiada cez Luciu, aby ľudia na tomto mieste postavili kaplnku. Chce, aby sa každý deň modlili svätý ruženec. Lucia sa jej pýta, kedy skončí 1.svetová vojna. A potom sa stane jedna zvláštna vec. Slnko bolo po celý čas, ako ľudia čakali na zázrak, zakryté mrakmi a husto pršalo. Predtým, ako nastáva zjavenie, prestane pršať, mraky sa začínajú od seba vzďaľovať a v malej štrbinke sa začína ukazovať slnko. Panna Mária roztvorila ruky a z dlaní vychádzala žiara. Lucia, ako pozerala na Pannu Máriu, zrazu skríkla: „Pozrite na Slnko!“ A vtedy sa stal zázrak nazývaný ako tanec slnka. Slnko bolo úplne jasné, začalo sa točiť a menilo rôzne farby.

Farebné lúče padali na ľudí, ktorí sa navzájom videli farebne. Slnko začalo rotovať a v tej rotácii akoby padalo na zem. Bolo to hrozné a všetci si mysleli, že nastal koniec sveta. Ľudia padali do blata, modlili sa a prosili odpustenie hriechov. Zázrak Slnka trval asi 10 minút. Zjavenie sa neskončilo. Keď sa deti pozreli hore, v popredí slnka videli Pannu Máriu, malého Ježiška a svätého Jozefa – svätú rodinu. Je to Máriina výzva k svätosti rodín, aby sme upriamili svoj pohľad na svätú rodinu pri putovaní do neba. 
Potom sa im zjavila Panna Mária ako Karmelská Panna Mária. Je to výzva k dokonalosti v zasvätenom živote, týka sa kňazov a zasvätených osôb. 
A nakoniec sa zjavila aj ako Sedembolestná Panna Mária. Mária nás vyzýva k dokonalosti kresťanského života. Tým nám chce vyjadriť hodnotu utrpenia a obety z lásky. Tento zázrak potvrdil pravosť zjavení vo Fatime. Práve Slovensko je zasvätené Sedembolestnej Panne Márii. 
Naši žiaci dnes budú v bazilike v Šaštíne vyprosovať potrebné milosti.
Od chvíle potvrdenia pravosti zjavení vo Fatime sa začínajú napĺňať proroctvá Panny Márie. 25.októbra 1917, teda presne 12 dní od posledného zjavenia, sa začína revolúcia v Rusku v strašnej sile a moci. Začína likvidácia cirkvi, kňazov, kostolov. Prvú svetovú vojnu vystrieda ešte strašnejšia vojna, horšia ako prvá, druhá svetová vojna. 
Panna Mária povedala Lucii, že ešte príde a požiada o zasvätenie Ruska. Tak učinil Svätý Otec Ján Pavol Druhý 25.3.1984 a biskupi sveta konsekrujú Rusko Nepoškvrnenému srdcu Panny Márie. V kaplnke v Kremli zastupuje pápeža Mons. Pavel M. Hnilica a prednáša zasvätenie Ruska inkognito ako turista. A opäť je tu prepojenosť. Žiaci našej školy budú v Trnave v Katedrále svätého Jána Krstiteľa priamo pri hrobe tohto duchovného otca. 
Panna Mária tiež požiada o odprosujúce zmierne pobožnosti v prvé soboty mesiaca. Odvtedy sa slávia prvé soboty v mesiaci ako fatimské. Zjavenie vo Fatime je zároveň pre nás veľkou výzvou nielen pre dnešný deň, ale pre všetky dni života až do skončenia sveta. 
Skúsme prosiť o odpustenie. Buďme veľkodušní v odpúšťaní tým, ktorí nám ublížili. Požehnávajme sa navzájom. Pri uctievaní Panny Márie môžeme dostať pri splnení podmienok plnomocné odpustky. Nech nám samým je Boh milostivý skrze Pannu Máriu a jej syna nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

Zo života školy...

ib_p046_1_36.jpg

Saturday the 20th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS