... a Slovo bolo u Boha ... na 1. stupni

Autor: Mgr. Gabriela Rašková

28. novembra 2017 sa v našej škole uskutočnila tradičná recitačná súťaž v prednese poézie a prózy 1. kategórie žiakov 1. – 4. ročníka ZŠ s názvom ... a Slovo bolo u Boha ....

Umeleckú atmosféru súťaže umocnilo vystúpenie Vladka Čorného (hra na husliach) a školského speváckeho zboru pod vedením Mgr. Moniky Mikovej. Tento rok súťažilo 18 žiakov, z toho 6 v prednese poézie a 12 v prednese prózy. Výkony detí hodnotila porota v zložení: : Mgr. Anna Kucharová, , Mgr. Erika Tomková a Mgr. Gabriela Rašková, ktoré vysoko vyzdvihli výber a prednes jednotlivých ukážok. Fotografickú dokumentáciu zabezpečila Mgr. Janka Možutíková Víťazi za svoje výkony získali ocenenie, diplomy a knižné odmeny.

Výsledky súťaže:

Poézia: 1. miesto - Natália Brežná 4.A 2. miesto - Natália Dudíková 2. 3. miesto - Adela Heltová 4.B

Próza: 1. miesto – Lucka Hudáková 3.A 2. miesto – Karolína Harmatová 2.B 3. miesto – Eliška Jagnešáková 2.C

Naše žiačky zožali veľký úspech aj v krajskom kole tejto ekumenickej recitačnej súťaže, ktoré sa konalo 6. decembra 2017 v Ružomberku. V 1. kategórii získala Lucia Hudáková v poézii 1. miesto i Natália Brežná v próze 1. miesto. V 2. kategórii sa Anna Heltová z 5.C triedy umiestnila na 2. mieste (poézia) a v tej istej kategórii vybojovala Barbora Krčová zo 6.A triedy 3. miesto (próza). Všetkým výherkyniam srdečne blahoželáme! 

Fotogalériu si môžete pozrieť tu:

Zo života školy...

ib_p039_0_23.jpg

Thursday the 25th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS