Ostaňte vo mne a ja vo vás, hovorí Pán; kto ostáva vo mne, prináša veľa ovocia.

Autor: Ing. Renáta Šimková

Ja som vinič, vy ste ratolesti. Kto ostáva vo mne a ja v ňom, prináša veľa ovocia; lebo bezo mňa nemôžete nič urobiť. Ak niekto neostane vo mne, vyhodia ho von ako ratolesť a uschne. Potom ich pozbierajú, hodia ich do ohňa a zhoria. 
Aj my sme niekedy takými suchými ratolesťami. Mnohí z nás chcú chváliť Boha, ale len málo z nás ho skutočne chváli. Evanjelium je živé slovo, ktoré nám má pomáhať vytvárať si celoživotný vzťah s Bohom. Pravým viničom je ten, kto prináša radosť, vie rozlíšiť medzi dobrom a zlom. 
V ostatných dvoch týždňoch rezonovali médiami dve správy. 
Vo Veľkej Británii 22-mesačný chlapček Alfie trpel neznámou neurologickou chorobou. Mesiace bol napojený na prístroje. Lekári a sudca rozhodli, že bude od prístrojov odpojený. Otec navštívil aj Svätého Otca a chlapčeka mali previezť do vatikánskej nemocnice. Prevoz však zamietli lekári v Británii. Chlapčeka od prístrojov odpojili a zomrel. 
Druhou udalosťou bol útok staffordshirského teriéra, ktorý smrteľne poranil 52-ročnú matku a jej 27-ročného syna. Vyvolalo to vlnu protestov na záchranu psa, ktorý mal byť utratený. Následne sa spustila petícia na internete, ktorú podpísalo

viac ako 290 tisíc ľudí. Tlak na mesto bol obrovský, nakoniec však psa utratili. Ak ľudské a kresťanské hodnoty obrátime dole hlavou, tak nás osudy zvierat budú trápiť viac ako ľudský život.
Pane Ježišu, prosíme ťa, daj, aby sme stále ostávali v tebe a prinášali veľa ovocia.
Pane Ježišu, prosíme Ťa za suché ratolesti, aby sa nechali oživiť tvojím Duchom a prinášali ovocie. 

Zo života školy...

ib_p046_1_26.jpg

Thursday the 28th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS